Skapa en unik yta med Designbycement: Tips för hemmet

Designbycement förvandlar ditt hem med microcement, ett hållbart val för golv och väggar. Den här artikeln visar hur du kan åstadkomma en industriell look och vilka ekonomiska fördelar som följer. Läs vidare för att utforska möjligheterna med microcement i ditt hem.

Viktiga slutsatser

 • Designbycements DBC microcement erbjuder en industriell estetik, är slitstark och lämplig för både möbler och golv, och kan appliceras i endast ett 2 mm lager.
 • Microcement är prisvärt och kan appliceras direkt på befintliga ytor, minskar behovet av dyra förberedelser och underhåll, och ökar ett hems värde genom modern och enhetlig design.
 • Designbycement erbjuder flexibla designmöjligheter och ett brett utbud av färger, varvid provbitspaket kan hjälpa i valet av nyans anpassat efter hemmets ljusförhållanden och personliga preferenser.

Designbycement – en värld av microcement

En påse med microcementpulver och en blandning av olika färger och nyanser av microcement.

Designbycement, med sin unika Dbc microcement, erbjuder en hel värld av möjligheter för att skapa autentiska betongytor i ditt hem. Denna högkvalitativa, svensktillverkade produkt ger en otrolig känsla av äkta betong, vilket ger ditt hem en modern och industriell estetik. Dessutom är microcementen slitstark, tål golvvärme och är enkel att rengöra, vilket gör den till ett praktiskt val för alla typer av hem.

Microcementens unika egenskaper gör det möjligt att skapa en effekt av naturlig laga med endast ett 2 mm lager, vilket sparar tid och resurser. Låt oss nu utforska hur du kan använda microcement för att förvandla ditt hem.

Skräddarsydda lösningar för möbler och mer

Designbycements produkter är inte bara begränsade till golv och väggar. De kan också användas för att skapa unika ytor på möbler och andra inredningsdetaljer. Dessutom kräver produkten bara ett lager för att uppnå den önskade tjockleken, vilket förenklar processen och gör det lättare att fokusera på slutresultatet och de fina detaljerna.

Tack vare detta enkla tillvägagångssätt behöver du inte vara en erfaren hantverkare för att använda Designbycements produkter. Med lite tålamod och kreativitet kan du skapa personliga och unika möbler som kommer att imponera på dina gäster.

Transformera ditt golv med ett lager microcement

En person som applicerar microcement på ett golv med en spackelspade.

Tänk dig att kunna förvandla ditt golv med bara ett lager microcement. Tack vare Designbycements innovativa produkter är det nu möjligt. Deras microcement skapar en diffusionsöppen yta som är behaglig att gå på, och du behöver inte gå en kurs för att lära dig installera den.

Hållbarheten hos DBC microcementgolv förbättras genom en fet hinna från linoljesåpan som ingår i kittet. Detta fungerar som ett extra slitlager och förlänger golvens livslängd. För endast 1 599 kr kan du förbättra ditt golv med detta kit, och för 2 119 kr får du även tillgång till ytterligare fördelar.

Microcement kan användas för att skapa en hård betongkänsla på golv, vilket är idealiskt i exempelvis hallar där smuts och grus inte syns lika mycket på den robusta, gråa ytan.

Väggarna som fångar blicken

Men microcement är inte bara för golv och möbler. Du kan också använda det för att skapa blickfångande väggar som verkligen sticker ut. Designbycements microcement är speciellt anpassad för väggapplikationer och behöver inget extra fläckskydd för ytor som inte utsätts för mycket smuts.

Dessutom är installationsprocessen både snabb och enkel. I genomsnitt kan du ha en vacker microcementvägg klar på bara två dagar.

Användning och applikation av microcement

Nu när vi har utforskat vad microcement är och hur det kan förbättra ditt hem, låt oss ta en titt på hur man faktiskt använder och applicerar det. Det första steget är att rengöra och slipa den befintliga ytan för att avlägsna ojämnheter.

Sedan blandar du cementpulvret med vatten och färgpigment, applicerar ett första lager primer för att skapa en bra fästgrund, och applicerar sedan microcementet med en spackelspade eller bredspackel för att få ett jämnt lager. Efter appliceringen ska ytan torka i minst 12 timmar och sedan slipas med vanligt sandpapper, för att sedan förseglas med sealer i 2-3 tunna lager.

Denna process tar endast 2-3 dagar, vilket gör att du kan njuta av ditt nya utseende på nolltid.

Enkelt och snabbt på bänkskivor

En modern köksbänk med en slät och elegant microcementyta.

En av de mest populära applikationerna för microcement är på bänkskivor. Med en snabb och enkel process, kan du förnya ditt kök eller badrum bänkskivor utan att behöva byta ut dem.

För att applicera mikrocement på en köksbänkskiva behövs ett startpaket som innehåller nödvändiga verktyg och tillbehör. Design By Cement erbjuder kompletta kit för skapandet av betongbänkskivor som kommer förblandade med mikrocement i vald färg och allt som behövs för en färdig yta. Med rätt material och lite tid kan du förvandla dina bänkskivor till moderna och stilrena ytor.

Badrummet som aldrig förr

Microcement är också ett utmärkt material att använda i badrummet. Design By Cement erbjuder ett komplett badrums-kit med microcement som inkluderar allt som behövs för installation och passar för både väggar och golv, även i våtzon 1.

Microcement i badrummet kan appliceras direkt på befintligt kakel och möjliggör skapandet av strukturerade ytor beroende på appliceringsverktyg och val av lack. Efter behandling ska ytan inte användas inom 24 timmar, och man bör undvika att placera lösa föremål eller utsätta ytan för vatten under de första 7 dagarna.

Så med lite tålamod och förberedelse kan du skapa ett vackert och unikt badrum som aldrig förr.

Golv med karaktär

Att skapa golv med karaktär är enkelt med microcement. Förberedelsen innefattar följande steg:

 1. Se till att ytan är ren från smuts och vätskor samt fri från hål och större ojämnheter.
 2. Om du lägger microcement på kakel, klinker eller tätskikt, rekommenderas det att spackla ut fogarna med Kontakt primer.
 3. Lägg glasfiberväv på ytan.
 4. Applicera ytterligare ett lager Kontakt primer innan microcementet läggs på.

När du väl har förberett ytan, appliceras microcement med slipstål eller spackel i halvmåneformade rörelser från rummets hörn. Om det uppstår misstag under arbetet kan man korriger dem med lite microcement på fingret och genom att sedan slipa ytan. Resultatet är ett golv med karaktär, som blir mer vackert med tiden och som besitter en unik betongestetik.

Prisvärd skönhet för alla hem

En av de största fördelarna med microcement är dess prisvärdhet. Här är några skäl till varför:

 • Microcement kan appliceras på befintliga ytor som kakel och klinker, vilket minskar behovet av kostsamma och tidskrävande förberedelser som rivning.
 • Det är ett hållbart material med lång livslängd.
 • Ytan är slitstark och motstår sprickbildning.

Alla dessa faktorer bidrar till att göra microcement prisvärt.

Microcement erbjuder också möjligheten att skapa tidlösa och sömlösa ytor, vilket ger en enhetlig och estetiskt tilltalande look som är värdefull för hemmet. Med andra ord, microcement är inte bara prisvärt, utan det bidrar också till att öka ditt hems värde.

Kostnaden för kvalitet

Den grundläggande kostnaden för microcement ligger på omkring 450 kronor per kvadratmeter för materialet, medan ett komplett arbete ofta ligger på cirka 2.000 kronor per kvadratmeter inkluderat material och arbete. Ungefär hälften av den totala kostnaden för microcement arbeten utgörs av materialkostnader, medan den andra halvan är arbetskostnader.

Men att renovera med microcement är ett prisvärt alternativ då det innebär minimala förberedelser och kan ge ett modernt och snyggt resultat till ett lägre pris jämfört med traditionella renoveringsmetoder. Dessutom kan microcement köpas och appliceras själv för att hålla ned kostnaderna. Här är några fördelar med att använda microcement:

 • Minimala förberedelser krävs
 • Modernt och snyggt resultat
 • Lägre pris jämfört med traditionella renoveringsmetoder
 • Kan köpas och appliceras själv
 • Priser börjar på cirka tusen kronor för 5 kg, vilket täcker ungefär 12,5 kvadratmeter yta.

Genom att använda microcement kan du alltså få ett bra resultat till ett förmånligt pris.

Varför investera i microcement?

Om du fortfarande undrar varför du ska investera i design by cement, låt oss gå igenom några av fördelarna:

 • Miljövänlig produkt
 • Svensktillverkad
 • Endast ett lager vid applicering
 • Bidrar till hållbara möbler och interiördetaljer

Mikrocement bidrar till en minimalistisk och elegant estetik som är omtyckt i Skandinavisk design och ökar värdet på ett utrymme genom att skapa en känsla av rymlighet. Dessutom är mikrocementet nästan underhållsfritt vilket gör det till en hållbar och långsiktig investering för hemmet. Så, om du letar efter ett hållbart, vackert och prisvärt material för ditt hem, är microcement definitivt värt att överväga.

Få offert på Designbycement

Om du nu är intresserad av att använda microcement i ditt hem, varför inte få en offert på Designbycement? På deras hemsida kan du jämföra hantverkare och få en uppskattning av kostnaden för ditt projekt. Detta ger dig en bättre idé om vad din renovering kan komma att kosta och hjälper dig att planera din budget effektivt.

Designmöjligheter och färgval

En mångfärgad palett med olika nyanser av microcement för att visa färgvalmöjligheterna.

När det kommer till designmöjligheter och färgval, är microcement otroligt flexibelt. Design By Cement erbjuder ett provbitspaket som innehåller alla deras 6 olika kulörer av microcement samt ett anpassat provbitspaket där kunderna kan välja upp till 3 egna kulörer. Dessa prover kommer i två olika storlekar för att ge en bättre uppfattning om hur färgerna kommer att se ut i ditt hem.

Men det är inte bara färgval som är flexibelt med microcement. Materialet kan också enkelt kombineras med kakel och klinker, vilket ger möjlighet att skapa unika detaljer och designelement.

Från subtilt till statement

När det kommer till färgval, kan du välja allt från subtila till iögonfallande nyanser. Neutrala nyanser av microcement, som grått och beige, ger en subtil och tidlös känsla som enkelt kan integreras i de flesta interiörer. Men om du vill göra ett starkt designuttryck kan du välja en kontrasterande microcement-nyans som drar uppmärksamheten till en specifik del av rummet, såsom en accentvägg eller köksö.

För en mer dynamisk och texturrik yta kan du använda två liknande nyanser av microcement samtidigt, medan större färgkontraster kan ge en stark och livlig effekt. Oavsett om du föredrar en subtil look eller vill göra ett statement, finns det en microcement-nyans som passar dina behov.

Att tänka på när du väljer färg

När du väljer färg på microcement är det viktigt att tänka på följande:

 • Hur belysningen i ditt hem kan påverka färgens utseende. Ljuskällor som lampor och naturligt ljus från fönster kan påverka färgtonen.
 • Microcement är ett hantverk där färg och struktur kan variera något beroende på hur materialet appliceras.
 • Provbitar är att betrakta som en ungefärlig referens snarare än en exakt återgivning av slutresultatet.

Men oavsett vilken färg du väljer, kommer ditt microcement att ha en unik och autentisk betongkänsla som kommer att förbättra ditt hems estetik. Så ta dig tid att välja den perfekta nyansen för ditt hem.

Sammanfattning

Microcement är en mångsidig, hållbar och estetiskt tilltalande lösning för heminredning. Oavsett om du vill förnya dina bänkskivor, skapa en unik vägg, eller lägga ett nytt golv, kan microcement ge ditt hem en modern och industriell estetik. Dessutom är det ett kostnadseffektivt alternativ som kan öka ditt hems värde. Så varför inte ta steget och utforska möjligheterna med microcement i ditt hem idag?

Vanliga frågor och svar

Vad är microcement?

Microcement är ett mångsidigt och hållbart material som används för att skapa autentiska betongytor i hemmet, vilket ger en estetiskt tilltalande finish.

Hur appliceras design by cement?

Du applicerar microcement genom att blanda det

med vatten och färgpigment, sedan används en spackelspade eller bredspackel för att applicera det. Sedan låter du det torka i minst 12 timmar innan du slipar och förseglar det. Lycka till med din applicering!

Är microcement dyrt?

Ja, microcement har varierande priser, men det anses generellt sett vara prisvärt för hemrenoveringar på grund av dess långa livslängd och flexibla applicering.

Kan jag använda microcement i mitt badrum?

Ja, du kan använda microcement i ditt badrum på grund av dess vattentäthet och motstånd mot mögel. Design By Cement erbjuder ett komplett badrums-kit för installation.

Hur väljer jag rätt färg på microcement?

För att välja rätt färg på microcement bör du basera ditt val på din heminredning och överväga hur belysningen kan påverka färgens utseende. Prover i olika färger kan hjälpa dig bestämma den rätta nyansen.