Vad är Microcement?

Microcement

Microcement är en snabbhärdad blandning som består av cement, pigment, mineraler, akrylhartser, polymer och olika fyllnadsmedel som kalciumkarbonat eller kvartspulver. Denna blandning skapar en flexibel och vattentät cementmassa som kan appliceras direkt på golv och väggar m.m av nästan alla material utan att man behöver riva.

Resultatet blir en en slät och fin yta med modern betonglook som är slitstark, lättstädad och fri från fukt och mikrobiell påväxt.

Hur går det till?

Till skillnad från klassikt cement som man flyter eller gjuter så appliceras istället microcement i ett flertal tunna skikt på den aktuella ytan. När dessa skikt har härdat slipar och behandlar man ytan.

När ska man välja microcement?

Microcement är det perfekta valet när man vill ha en fin betongyta i hemmet. Utöver att ytan blir slät och fin är microcement helt fritt från fogar som samlar damm.

Eftersom det går utmärkt att applicera microcement direkt på de flesta material behöver man exempelvis inte ta bort kaklet i badrummet eller bänkskivan i köket för att få ett helt nytt utseende. I stället för att riva gamla underlag är det möjligt att täcka över, vilket är både tids –och kostnadseffektivt.

Det finns ett stort utbud av färger och texturer, vilket gör microcement till ett perfekt val till både de som vill ha en klassisk betonglook och till de som önskar en mer unik och personlig touch på sitt hem.

Låter detta intressant så erbjuder vi microcement i Göteborg för privatpersoner.

Vad kan man använda det till?

Materialet kan användas både inomhus och utomhus och har flera användningsområden. Här följer en lista med de mest passande platser där man kan användana microcement:

  • Badrummet är en perfekt plats att lägga microcement. Utseendet blir unikt, exklusivt och modernt utan att man behöver riva. När man applicerar materialet på kakel eller klinker får man en mycket slät och fin yta.
  • I Köket får ditt matbord eller din bänkskiva en riktigt fin makeover med Microcement. Looken blir modern samtigit som det är enkelt att rengöra.
  • Betonggolv som är ljuddämpande, stötdämpande och passar bra ovanpå installationer av golvvärme då materialet är värmeledande.

  Man kan även använda Microcement för väggar, trappor, och möbler.

Vanliga frågor och svar

Enligt bilaga II till förordningen CE nr 1907/2006 innehåller våra produkter inte farliga ämnen för varken hälsan eller miljön. Alla produkter vi använder omfattas under det tillåtna utsläpp enligt EU: s bestämmelser.

Den kan appliceras direkt nästan på alla underlag som exempelvis trä, kakel, betong, flytspackel, klinkers, gipskivor, sten, laminat, m.m.

Även om det kan appliceras på nästan alla ytor fungerar det inte att lägga på linoleum eller vinyl.

Om materialet utsätts för vatten med ovanligt lågt PH-värde finns det risk att kalkfläckar uppstår.

Torktiden på microcement är även relativt lång.

Hos oss kan du välja mellan ett stort antal olika färger och texturer. Klicka här för att se utbudet

Det krävs både känsla och expertis för att utföra ett bra arbete med microcement. Om man inte anlitar en expert är det mycket som kan gå fel. Kontakta gärna oss för en helt kostnadsfri prisuppskattning

Endast materialet kostar cirka 450 kronor per kvadratmeter med viss skillnad beroende på färg och finish. Därtill tillkommer kostnaden för hantverkarens arbete. Med ROT-avdrag blir ditt pris närmare 1 600 kronor per färdig kvadratmeter. Kontakta oss för att få ett gratis prisförslag.

Snabbt, effektivt och
garanterad kundnöjdhet